Studentergilde!

Måske lidt for sent til i år, ellers for du travlt

Studenter barbie dukke
Student 2018 Manja og hendes Barbie student

Indlægget her skulle have været skrevet i 2018, og var også påbegyndt, men desværre var 2018 fyldt op med en masse ikke så rare ting i vores familie, vi oplevede sygdom og dødsfald i nær familie, og jeg blev selv sygemeldt i August 18, så der blev ikke gjort så mange hyggelige ting, som jeg kunne have ønsket mig, men sådan er livets gang nu engang. Jeg er stadig sygemeldt, dog starter jeg så småt op igen i Maj, og så må tiden vise hvad min krop vil være med til.

Vil du læse lidt mere om hvorfor jeg ikke har haft overskud til at foretage mig ret meget andet, end at koncentrere mig om mig selv og min familie, så kommer der et indlæg om det. Jeg er igang med at skrive det, men da det er meget personligt, så er der mange tanker omkring hvad det skal indeholde, og jeg vil tage mig den tid det tar at få det skrevet, da det kan give tanker til debat, at skrive et indlæg med så personligt indhold.

NÅ, tilbage til indlægget 😉

I sommeren 2018 blev min datter Manja student, og jeg ville gerne overraske hende med noget hun ikke regnede med, så jeg fik den ide at jeg ville lave en kopi af hende som studine.

Jagten gik ind for at finde en barbiedukke der mindende så meget som muligt om min datter, det blev til mange timer på DBA og i facebook grupper, og fik da også købt nogle stykker, for tænkte at jeg jo kunne klippe hår til, farve det osv. hvis ikke det kom tæt nok på. Men det lykkedes at finde en som “bare” skulle have klippet lidt pandehår, og lidt af længden. Hårfarven stemmede ikke overens med hendes nuværende farve, men i og med at hun igennem studentertiden har haft, både pink og blåt hår, og forskelligt indimellem, blev jeg enig med mig selv om at brunt med lilla striber kunne gå.

Barbiedukker

Så blev kjolen syet efter hendes egen kjole, jeg var så heldig at hun lang tid forinden havde besluttet hvilken kjole hun ville have på, og hun ønskede sig den i julegave året inden, så den købte jeg til hende, og inden den blev pakket ind, blev den nærstuderet, så jeg kunne lave mini modellen af den.

Derefter gik jeg på jagt efter sko/støvler, det skulle være sværere end jeg havde forventede, for enten var stilen helt ved siden af, eller jeg skulle købe et helt parti med sko, tøj og tilbehør for flere hunderede kr, og det havde jeg ikke brug for. Enderlig lykkedes det mig at finde en samler på DBA der solgte ud af sin fine samling, og det var næste som at komme i barbie himlen, dog fik jeg ikke noget resultat ud af det, meget kort og uden af trætte jer med detaljerne, så havde jeg en meget ubehagelig mail konspondance med sælger, der både beskyldte mig for at være en dårlig mor, fordi jeg ikke ville købe for flere hundrede kr for et par barbie sko, og meget andet ubehageligt, så det sluttede der. Så jeg endte med at gå i vores lokale legetøjsforretning, DET skulle jeg jo bare have gjort fra start, der fandt jeg et lille sæt, til sølle 40,- kr, med 3 par sko en taske og et par solbriller. I pakken var et par støvler der var meget i stil med det min datter kunne finde på at gå med, de var bare pink, men der er ikke noget neglelak ikke kan klare, så de blev malet med sort neglelak, og vupti, så havde jeg også skoene i hus.

NOTE til mig selv! Start altid i de lokale forretninger 😉

Barbie dukke - student

Manja havde selv valgt at hun gerne ville have små hæklede studenterhuer og danske of færøske flag, (De færøske flag kommer ind, fordi jeg er af Færøsk afstamning og Manjas far er dansk, derfor begge flag er repræsenteret) så det gav mig muliheden for at prøve mig frem med størrelsen på studenterhuen til barbiedukken, uden hun kunne gætte hvad jeg havde gang i, så der blev hæklet på liv og løs og jeg hæklede desuden en lille sort taske til dukken, da Manja har noget med tasker, tror godt jeg kan sige at hun vist har arvet hendes mors hang til tasker og sko 😀

Det var et super hyggeligt projekt, og kan kun glæde mig over, modtagelsen af dukken, der blev grinet en del, og nærstuderet om nu kjolen også var helt rigtig 🙂

Den fine barbie studine, blev toppen på “kransekagen” som i dette tilfælde blev til en kanelsneglkage, som en veninde var så sød og bage for mig, da jeg var ved at være lidt presset på tid, og overskudet også skulle række til andre forberedelser. Og så elsker Manja kanelsnegle, så det kunne jo ikke være bedre med en skøn hjemmebagt en af slagsen.

Jeg er ked af at dette blog indlæg kommer ud så sent, så man måske ikke har tiden til at bruge ideen i år, men så håber jeg den kan inspirer til de kommene års studenterfester, dem kommer der jo heldigvis masser af i fremtiden. Jeg glæder mig til lyden af studentervognen i gaderne om ikke så længe, det er så hyggeligt med de glade unge mennesker, der er på vej til et nyt og spændende kapitel i deres liv.

På forhånd tillykke til alle jer der er igang med dette eventyr og snart på vej ud i et nyt 🙂

Tak fordi du læste med 🙂

Nyhedsbrev!

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Sy Med Glæde

Bare rolig, jeg spammer ikke din indbakke, og du kan til enhver tid framelde dig nyhedsbrevet

Nyhedsbrev

2 thoughts on “Studentergilde!

  1. Ann Simonsen Post author

   Hej Bubbles 😊

   Flagene er hæklet efter samme princip, og er meget lette at lave 😊 De er hæklet i fastmasker og luftmasker.
   Jeg lavede en prøve på hvor store jeg ville have dem i fastmasker på det korte led, og så hæklede dem så lange jeg ville have dem.
   Derefter hæklede jeg lange snore i luftmasker, som jeg efterfølgende syede på i hånden, med almindelig sytråd, så man ikke kan se stingene.
   På de færøske startede jeg med krydset i midten og derefter den blå omkring.
   Jeg har syet med priksting i midten af luftmaskekæden.
   Håber det var et svar du kunne bruge, ellers er du meget velkommen til at skrive igen. Vil gerne lave en lille billede serie/eller video af processen, hvis der skulle være brug for det 😊

   Kreativ hilsen Ann
   SyMedGlæde

   Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.