Lav din egen belægning! Del 1

Lav din egen belægning! DIY

Tips og tricks

Når du laver dine belægninger, skal du være meget omhyggelig med at klippe dem nøjagtig efter dit mønster, samt sørge for at dit sømrum er det samme og bliver overholdt under syningen, dernæst er det også vigtigt at du ikke trækker i dit sytøj, for så trækker du dit emne ud af facon, og det vil ikke sidde pænt bagefter. HUSK dit strygejern er din ven, hele vejen i processen.

Herunder kommer en lille DIY i hvordan du laver din belægning og hvordan du syr den på, håber du kan bruge DIY`en, og du er velkommen til at kommentere eller stille spørgsmål. God fornøjelse 🙂

Lav din egen belægning Del 2, viser jeg hvordan du syr en firkantet halsudskæring med belægning. Og i del 3 viser jeg hvordan du kan bruge din belægning som effekt på ydersiden af tøjet.

 

Belægning

1 .  Dit mønster, her på en kjole med rund hals. 2 . Læg mønsterpapir oven på dit kjolemønster, og tegn halsåbning, skulder og midt bag/midt for. 3 .  Mål fra din halskant og ind på mønstret, her 5 cm ( Jeg vil gerne have et færdigt mål på belægningen på 5 cm ) 4 .  Klip belægningen ud, og tjek med dit mønster at de passer nøjagtig oven på.

Belægning

5. Klip din belægning 6. Sørg for at have samme sømrum som på kjolen ( 1 cm ) 7. Klip vlieseline til belægningen, ca 3 mm mindre end belægningen. ( Så er du sikker på der ikke kommer lim på strygebrædt, eller på dit strygejern ) HUSK! Brug en vlies der er beregnet til strækstof, når du syr i jersey og andre strækstoffer. 8. Stryg vlieslinen på.

Lav din egen belægning

9. Sy skuldersømmen sammen på din kjole og på din belægning. 10. Pres sømmen til hver sin side. Hvis du overlocker sammen, vil du ikke få en lige så glat og fin søm. 11. Jeg har på billede 9, overlocket yderste kant af belægningen. 12. Overlock eller zig zag kanten.

13. Hæft belægningen rund i halsudskæringen. 14. Det er en god ide at bruge en stræksøm. 15. Sy hele vejen rund med 1 cm sømrum. 16. Pres sømrummet ud i belægningen.

Lav din egen belægning

17. Stik dit sømrum ned på belægningsdelen. 18. Stikningen ligger helt tæt på kanten, 1-2 mm. 19. Pres belægningen om på bagsiden 20. Sørg for at du lige kan ane 1-2 mm af kjolen på belægnings siden.

21. Her set fra forsiden, ingen synlig belægning. 22. Her set fra forsiden, ingen synlig belægning. Hvis stoffet kan bære det, kan man lade den være sådan, eller man kan lave en stikning fra forsiden, som en pyntestikning. 23. Belægningens ydre kant: Man kan vælge at bukke overlockkanten ind og sy en stikning. Eller man kan lade overlocken være afslutningen. 24. Det ser også super fint ud hvis man syr en skråkant på belægningens ydre kan, som jeg har gjort her. Hver MEGET opmærksom på ikke at stramme skråkanten, for så vil den trække i kjolen fra retsiden.

Belægning på Jersey kjole

Den færdige kjole, jeg har valgt at have skråkanten på belægningen, det ser så fint ud når kjolen hænger på bøjlen 🙂 Det er ikke så synligt på billedet, men jeg har stukket belægningen ned fra forsiden, men en gul jeans tråd, 1 cm. fra kanten.

 

 

 

 

Nyhedsbrev!

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Sy Med Glæde

Bare rolig, jeg spammer ikke din indbakke, og du kan til enhver tid framelde dig nyhedsbrevet

Vælg liste(r):

Hvad du kan forvente af bloggen

3 thoughts on “Lav din egen belægning! Del 1

  1. Pingback: Lav din egen belægning! Del 3 - Sy Med Glæde

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.