Fastelavn er mit navn!

Fastelavn er mit navn!

Som lovet i et tidligere indlæg, kommer her en billedserie af de kostumer jeg har syet til min datter gennem tiden, eller ihvertfald dem vi stadig ligger inde med, samt et par stykker jeg har syet til mig selv.

Der vil være lidt inspiration at hente til fastelavn eller til årets andre kostumefester.

Du må gerne dele billederne, men hver sød og henvise til Fastelavn er mit navn! Da  jeg henviser til at billederne er ejet af mig 🙂 Tusind tak for at du læser med 🙂

Fastelavn Kostumer1 Kostumer2

Her var hun kagedame 🙂 Syet i trico med virre forneden, så der var liv i skørtet når hun bevægede sig. Vil tro hun var 7-8 år, da hun havde den på.

Prinsess2 Prinsesse

Prinsesse1 FastelavnPrinsesse3

En lille prinsesse, mener at kan huske at hun var 3-4 år. Kjolen er syet i silke og kappen i silke velour, det er nok ikke lige det man skal vælge til sine børns fastelavns kostumer, men det var hvad der var på lager, og smukt er det jo 😉

Fastelavn Pippi2 Pippi3

Pippi langstrømpe kan man jo ikke komme uden om. Den her er dog ikke syet som en kopi af Pippi, men med inspiration fra forskellige illustrationer af Pippi. Rød kjole syet i Isoli og forklædet af en fin tynd uld, strømperne er syet af jersey, den stribede strømpe måtte jeg sy striberne på, da jeg ikke kunne få stribet jersey i de farver. Her var hun nok 2-3 år og fuldstændig vild med Pippi, så det måtte hun jo så være til fastelavn 🙂

Japaner3

Fastelavn Japaner1 Japaner2

Da hun var omkring 9-10 år ville hun være Japaner, det kom der det her kostume ud af, sindsygt sjovt at lave, skoene er mao sko, hvor der er klippet motiver ud fra stoffet og  syet på i hånden, ganske simpelt men giver en god sammenhæng med dragten 🙂

Fastelavn rokoko2 rokoko3Fastelavn

Rokoko kjole i silketaft, igen er jeg ikke sikker på hvor gammel hun var her, men 10-11 år måske, kan huske hun bare gerne ville have en lige så fin kjole som mor havde, og for ikke at gøre dem helt ens, så var hun med til at kigge i gemmerne efter stof, blonder og perler 🙂      (Min rokoko kjole kommer længere nede i indlægget)

Fastelavn Punker3FastelavnFastelavn

Vi er nok nået til omkring 12-13 år, hvor punker bare var hittet, Vi har dog ikke et fuldt kostume at vise, men syntes det vi havde alligevel skulle med. For her er det tydeligt at man kan lave et kostume hurtigt og nemt, og i de fleste tilfælde af noget, man har i huset eller kan køb i genbrugs forretningerne. T-shirt klippet i stykker, her og der og nogen steder sat sammen igen med sikkerhedsnåle, på maven er der strøget nogle flade pallietter på, med ordet punk, en net t-shirt der også er klippet i og taget uden på den anden. Hun havde så vidt jeg husker, et par sorte gamacher på, vi også havde klippet i, men det kunne også være jeans eller tylskørt 🙂

Fastelavn Fastelavn

Dragten her er også mest taget med for inspirationens skyld, vi har ikke hele kostumet mere. Men det er en heldragt, syet i en meget lys trico og så er der malet på den. Ideen bag den er, at hun var klædt ud som spøgelse, havde denne dragt på og et stort stykke rundt ciffon i hvid hen over hovedet, som var så langt at det gik til gulvet, dragten inden under gav en fin effekt af at hun virkede lidt gennemsigtig 🙂

Desværre havde vi heller ikke Minnie kostumet mere, men vi har de her fantastiske hænder, som du kan se på filmen her, købt i Disney Land Paris, så en dag er vi nød til at lave en Minnie eller Micky Mouse 🙂

12650455_10207879905583070_490981192_nimg_3237-1.jpegimg_3240-1.jpeg img_3236-1.jpegimg_3235-1.jpeg img_3233-1.jpegimg_3234-1.jpeg FastelavnFastelavn

Så nåede vi til nogen af mine kostumer…. Denne trold blev lavet da jeg havde stof & garn forretning, vi havde kulturnat og temaet var eventyr, så vi besluttede at vi skulle være trolde og at vores kostume skulle repræsentere både garn og stof, og det lykkedes vist meget godt ikk 😉 Kunne sagtens bruges igen til en fastelavns fest.

Når jeg skriver vi, så er det fordi Sabina, som jeg har lavet et lille indlæg om, som du kan se Her, også var med i butikken som trold den dag, og det er hende der har lavet den super flotte paryk og halen du ser på billedet.

img_3244.jpeg img_3247.jpeg Fastelavn

Fastelavn 12666531_10207879964864552_2061531565_n

Rokoko kjole som jeg syede til mit svende gilde da jeg blev udlært som skrædder på Det Kongelige Teater. Jeg holdt mit svende gilde som et kostumebal hvor man skulle komme udklædt i en eller anden tidsalder. Det var super sjovt og alle havde super fine, flotte, fantasifulde og sjove kostumer på.

FastelavnTyroler nisse

Tyroler kostume og nisse pige kostume, syet ud fra samme inspiration, og genbrug af blusen fra tyroler til nisse 🙂 Ikke brugt til fastelavn, men til tyroler fest og til en julefrokost.

 

img_3251.jpeg img_3249.jpeg img_3248.jpeg Fastelavn

Sidst men ikke mindst, syntes jeg lige jeg ville vise jer denne rokoko kjole, det er ikke et kostume, men en kjole jeg syede på mit første skoleophold inden jeg gik i lære som skrædder. Den er syet i størrelses forhold 1:11, så der er altså ingen der kan passe den, med mindre man er en alf eller lignende 😉 Desværre har jeg ikke den lille gine, som jeg også lavede den gang, for det ville ha præsenteret kjolen lidt bedre.

Tak fordi du læste med, håber du fik noget inspiration 🙂

Du er velkommen til at stille spørgsmål eller bare kommentere på indlægget 🙂

Klæder skaber folk

 

Nyhedsbrev!

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Sy Med Glæde

Bare rolig, jeg spammer ikke din indbakke, og du kan til enhver tid framelde dig nyhedsbrevet

Nyhedsbrev

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.