3 December

Kreativ Julekalender

Snefnug/krystaller i hamaperler

Mine barndomsminder indeholder bland meget andet, at julen er hvid, at December måned er fyldt med masser af sne, frostvejr og lys i træer og buske, at mørket falder hurtigt, at alle sætter lys i vinduerne, at jeg og mine venner skøjtede på gadekæret, gik til bageren og købte små nybagte franskbrød, for at udhule dem og varme hænderne i, for derefter at fylde brødet med flødeboller og spise det, når så vi var rigtig gennemkolde tog vi hjem og drak varm cacao og hyggede os i stearinlysets skær.

Det der med at der ALTID var sne, det er, når man læser op på det ikke helt rigtigt, så det er mine barndomsminder der spiller mig et puds, dog er det rigtigt at sneen kom noget tiere og lå længere end vi har oplevet de sidste mange år, så helt forkert er det ikke.

Jeg indrømmer blankt at jeg elsker sne, det er flot og det lyser op i mørket, det behøver ikke ligge i flere meters højde, men bare et fint lag på tage, træer og buske, og så lidt frostvejr, så det er dejligt frisk når man bevæger sig ud og er godt varmt klædt på, eller når man sidder inde i varmen og kigger ud, det er helt klart noget jeg nyder.

Skulle vi nu ikke få det fine snevejr, så kan vi jo selv skabe den samme stemning, og hænge snefnug/krystaller i vinduet ❄️

Her vil jeg vise mine snefnug lavet af hamaperler og drysset med glimmer, lige til at hænge op og pynte i vinduerne. Advarer jer lige, når først man går igang, så er det ikke til at holde op, med at prøve og lave nye mønstre, jeg skal ihverfald have lavet nogle flere, så jeg kan fylde mine vinduer i stuerne med smukke snefnug.

Men dem jeg har lavet indtil videre, dem har jeg lagt ind her, sådan at i kan lade jer inspirere af måden at bygge dem op på. Håber i syntes det er lige så hyggeligt som jeg syntes, og så er det jo en fin hyggelig beskæftigelse, man også kan lave sammen med børn.

”Hvis vejret er smukt i den første adventsuge, vil det fortsætte med smukt vejr til jul”

Dette skal du bruge!

 • Hamaperler ( Hvid eller gennemsigtige )
 • Rund perleplade
 • Hama strygepapir eller bagepapir
 • Strygejern
 • En bog, en mursten eller andet tungt ( Bruges som presse )
 • Hvid lim eller spraylim
 • Glimmer ( Gerne i strødåse )

Jeg har brugt hama perler i midi størrelsen, og jeg har “bare” startet i midten og så leget mig frem til hvordan jeg ville have dem til at se ud. Man kunne også sætte sig med et ternet stykke papir og prøve sig frem først.

Sådan gør du!

 • Placer dine perler på pladen som du ønsker
 • Læg strygepapir/bagepapir oven på perlerne
 • Stryg med dit strygejern ( Skal ca stå på bomuld, lave en prøve ) Husk: strygejernet skal være i bevægelse, små cirkelbevægelser. Hvis du holder det stille, smelter perlerne meget hurtigt, og du kan risikere at smelte ned i pladen også.
 • Vend derefter perlepladen på hovedet, stadig med papiret på.
 • Bank let på pladen, så dit motiv slipper.
 • Læg papiret på igen, og stryg på denne side ( Jeg har valgt at smelte dem godt sammen )
 • Læg derefter din bog/mursten over, og lad motivet køle ned.
 • Så er dine motiver klar til at få glimmer på.

Inspirationsbilleder til motiver!

Fremgangsmåde!

Nu skal vi have glimmer på og hæfte en snor i snefnugget, så det kan hænges op.

Fremgangsmåde!

 • Smør hvid lim ( Trælim/hobbylim ) på motivet OBS! Jeg blander limen op med lidt vand, så den bliver lidt tyndere.
 • Spraylim kan også bruges.
 • Drys glimmer på ( Jeg købte glimmer på strødåse )
 • Lad tørre
 • Vend dem om, og gentag på denne side
 • Lav et hul med en tyk nål ( Varm evt nålen lidt )
 • Hvis du ikke har smeltet for hårdt, vil der være hul i perlerne, som din tråd til ophængning kan komme igennem.

HUSK! Strygejernet og opvarmning af nål, er for voksne og større børn


Nu er dine fine ophæng færdige og kan blive hængt op, jeg ønsker jer god fornøjelse og håber at min lille guide kunne inspirer dig.

Glædelig jul, håber vi ses i morgen til endnu en kreativ julekalender dag.

Jeg har lavet en Mini DIY video til dette indlæg, den kan du se lige HER

Glædelig jul

Nyhedsbrev!

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Sy Med Glæde

Bare rolig, jeg spammer ikke din indbakke, og du kan til enhver tid framelde dig nyhedsbrevet

Nyhedsbrev

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.