21 December

Kreativ Julekalender

Søde engle

Papirsengle og gavebåndsengle

Så længe vi i vores hjerte ved, hvad julen burde være, eksisterer julen

– Eric Sevareid

Teknisk fejl

Øv øv øv….

Sådan lød overskriften på Facebook her til morgen, da der skulle have udkommet et nyt indlæg i den kreative julekalender, afsnit 21 havde desværre store tekniske problemer, og jeg har arbejdet på at få det udgivet.

Juhuuuuuu…..

NU skulle det virke, så her kommer afsnit 21 🤶🏻🎅🏻

Det er jo som nævnt, d. 21 December, og det kan næsten ikke komme tættere på med juleaften, KUN 3 dage tilbage, hvor i alverden blev December af, for mig har det gået så stærkt, at jeg næste ikke kan følge med. Jeg mangler stadig julegaver, jeg mangler at pakke alle ind, jeg mangler også lige at lave julekonfekten, som jeg skal have med juleaften…. puha, med de få timer jeg har at gøre godt med, så bliver det vist med sved på panden 😅 Men mon ikke det går alligevel, jul skal det nok blive 🎄

Søde engle og juleophæng

Forhåbentlig har du ikke lige så travlt som mig, og har lidt tid til at hygge lidt, hvis du har, så har jeg en sød og fin papirengel, du kan hygge dig med at lave…. Jeg har jo helt glemt engle i denne julekalender 😱 Hvordan kunne det ske ?

Bagefter har jeg en sjov ting i kan lave med jeres børn, hvis der er nogle timer der skal bruges på jule krea hygge.

Det første bliver englene, jeg har ikke lavet en udførlig DIY her i indlægget, men der ligger en video på You tube, som du kan se lige HER

Papirs engle og gavebånds engle

Dette skal du bruge

 • Filtkugler 2,5 diameter ( Farver efter eget ønske )
 • 2 stk A 5 papir ( Farve efter eget ønske )
 • Broderigarn med metallisk look ( Farver der matcher dine kugler )
 • Perle ( Farver der matcher kugler og brodderigarn )

Herunder har jeg dog listet op hvad du skal gøre, men der er ikke billedeinfo. Englene er dog ret enkle at lave, så jeg vil hellere henvise til videoen, hvor jeg viser denne papir engel, og en kort intro til en anden af gavebånd.

Sådan gør du

 • Fold papirerne som en vifte ( 7-8 mm ) fold skiftevis til den ene og den anden side.
 • Bøj begge vifter på midten.
 • Sy igennem midten på vifterne, så de sidder sammen.
 • Tråd nu din broderitråd ( Ikke binde knude ) Sy op igennem samme sted som før, og op igennem din filtkugle
 • Nu tager du nålen ud og sætter perlen på tråden
 • Tråd nålen igen, og sy igennem kugle og engel igen
 • Træk tråden oven på hovedet til du har den ønskede længde til ophæng, og bind dernæst knude under englens krop og klip tråden
 • Nu limes kroppen sammen, så kroppen er samlet og knuden lukket inde
 • Klip vingerne i den ønskede længde
 • Nu er din engel færdig

Pynt til juletræet eller til julepakkerne

Jeg faldt over en sjov video på YouTube, hvor der var en der viste at hun lavede en “ler” agtig masse, men som lignede peberkagedej, ingredienser studsede jeg lidt over og blev så nysgerrig at jeg var nød til at prøve og lave det.

Så her kommer opskrift og et par ideer
 • 1/2 glas æblemos
 • 70-90 g. Kanel

Ja du læste helt rigtig, det virker helt skørt, men det fungere, og endda rigtig godt, og så dufter der fantastisk i hele huset.

Sådan gør du

 • De 2 ingredienser røres godt sammen, jeg startede med at hælde en pose kanel ( 70 g. ) i æblemosen
 • Rørte til det var en jævn masse, og derefter tilførte jeg lidt kanel af gangen, til massen havde en konsistens som blød ler, og jeg kunne røre ved det uden det klistrede ( Det skal dog være “glat” og fugtigt.
 • Så lagde jeg massen på et stykke bagepapir og et stykke ovenpå, og derefter rullede det ud med kagerulle ( ca. så massen/dejen var lige under 1/2 cm )
 • Og så kunne jeg bruge mine småkage udstikkere og lave nogle figurere. For at lave et hul til ophæng, brugte jeg et sugerør
 • Dejen omkring kunne så trykkes sammen igen, og rulles ud, så der kunne blive flere figurer
 • Nu skulle de så tørre ( Mine stod ca. 12 timer, og var ikke helt tørre, så jeg gjorde et forsøg og satte dem i ovnen v. 150 grader i en time, og de blev helt fine
 • Da de var kølet ned, dekorerede jeg dem med glimmerlim
 • Nu er de klar til at få et bånd i, og hænge på juletræet eller på julepakker, eller noget helt tredje

Min tanker om dette lille projekt

Det har været super sjovt at prøve det af, og jeg vil helt klart gøre det igen.
og hvor er det en fin og børnevenlig kreativ proces, det ville helt klart være en oplagt julehygge ting til små og store.

Der hvor jeg tænker der er plads til forbedring, det vil jeg gå ind og arbejde med, og så tænker jeg at det ville være en sjov DIY at lave, meget mere uddybende end denne gang, hvor det “bare” var fordi jeg syntes at i skulle have chancen for at prøve det af.

Hvad er det for nogen forbedringer jeg har i tankerne
 • Det bliver ihverfald noget med at udarbejde en lidt mere nøjagtig opskrift
 • Derefter vil jeg prøve at lege lidt med om man også kan forme massen, lidt lige som ler
 • Arbejde med overflade og kanter, for det må kunne gøres pænere en det jeg her fik lavet
 • Og afprøve med at tørre i ovnen, så man senere på dagen kan arbejde videre med det
 • Lege med forskellige former for pynt ( Det gik lidt for hurtigt denne gang 😅 )
 • Tænke nogen tanker omkring ideer til hvad man kan bruge den skønne pynt til
 • Der er sikkert flere ting der kunne forbedres, så når jeg går dybere ind i projektet, så støder jeg sikkert ind i noget mere
 • De skulle efter sigende kunne holde sig, år efter år, så jeg må gemme dem i en æske for sig selv, og så se hvordan de ser ud til næste jul 🤷🏻‍♀️ Det bliver Spændende At se 😊

Det var ordene for i dag, jeg ved godt vi er så tæt på, og der sikkert er juletravlt i alle hjem, rundt omkring.

Men kan i ikke bruge ideerne i År, så kan de jo snildt gemme til næste år, de forsvinder ikke fra bloggen og så er der jo mange hyggelige kreative projekter at gå igang med, og hvem ved, mon ikke der kommer en ny kalender til næste år 🤶🏻🎄🎅🏻

Glædelig jul

Nyhedsbrev!

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Sy Med Glæde

Bare rolig, jeg spammer ikke din indbakke, og du kan til enhver tid framelde dig nyhedsbrevet

Nyhedsbrev

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.