DIY-Sådan rynker du

Sådan rynker du, så det bliver pænt!

Mange har problemer med at få deres rynker pæne og ensartede, det vil jeg give en forklaring på her, hvorfor det kan være, og lave en DIY på hvordan man rynker, så det bliver pænt.

Hvis man springer over hvor gærdet er lavest, og kun laver en rynketråd i sit projekt, så får man tit en ujævn rynkning og ikke en ensartet og styret rynkning, som man gør, hvis man gør sig selv den tjeneste, at lave to rynketråde som jeg har vist herunder.

Sådan rynker du

Her vil jeg lave en flæse til en lomme, har klippet en strimmel på 8 cm og bøjet den på midten og strøget den, så den er fin skarp i kanten.

 1. Start med at sætte stinglængden på 5 på din maskine.
 2. Sy nu med lige sting ca. 5 mm inde på stoffet, sørg for at have ca. 10 cm undertråd og overtråd til at starte med. Og HUSK ikke at hæfte ende, det kunne man jo nemt komme til af vanens magt 🙂
 3. Så syr du en tilsvarene stikning 3-4 mm fra den anden stikning, igen med 10 cm trådender.
 4. Det samme gælder når du slutter af, IKKE hæfte ende og træk ca. 10 cm tråd ud.
 5. Lav en knude med alle 4 tråde i den ene ende, så trådene er sikret i den ende. Se video om hvordan du binder en knude super let Her
 6. Modsatte ende af hvor du har lavet knuderne.
 7. Tag nu fat i de 2 nederste tråde, altså din undertråd.
 8. Træk i begge disse tråde, helt identisk, sådan at din rynk også bliver fin og ensartet. Fordel dine rynker sådan at de passer til det projekt de skal syes på.
 9. Her har jeg rynket rimeligt tæt, da jeg gerne ville have en lidt “dramatisk” og fyldig rynk, men det er jo helt op til den ide og det design udtryk man vil have.

Denne rynke flæse har jeg her sat på en lille lomme, den er fyldig og måske lidt overdrevet til så lille en lomme, men jeg har en forkærlighed for engang imellem at det gerne må være lidt “dramatisk” og synligt. Jeg er dog også til små og fine detaljer, men hvert projekt har jo sit udtryk 🙂

image

Det var ordene for denne gang, håber du fik lidt viden med på vejen eller inspiration, kommenter gerne, hvis du har noget på hjertet 🙂

 

 

 

 

 

Nyhedsbrev!

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Sy Med Glæde

Bare rolig, jeg spammer ikke din indbakke, og du kan til enhver tid framelde dig nyhedsbrevet

Nyhedsbrev

6 thoughts on “DIY-Sådan rynker du

  1. moieliann Post author

   Hej Sarah!
   Stort set ja, skal du rynke meget tunge/tykke materialer vil jeg anbefale dig at bruge en grovere tråd. Lav en prøve i stoffet og se hvad tråden kan holde til.
   Er det et meget groft materiale du skal rynke i og du ikke kan få det til at fungere, så skriv gerne igen, så vil jeg gerne lave en lille hurtig mini DIY til dig med en anden metode.
   God sylyst
   Hilsen Ann

   Reply
 1. Nanna

  Hej. Jeg skal sy en kjole til min datter og det driller lidt. Har et over stykke alla en bluse, som skal sættes sammen med en nederdel, som skal rynke. Har gjort det før, men blev ikke tilfreds. Hvis jeg laver et rynkebånd, som du beskriver, hvordan skal jeg så sætte de to stykker sammen? Skal jeg sy dem sammen ml de to rynketråde?
  Håber du kan hjælpe. Skal sy den færdig i morgen formiddag.
  Hilsen Nanna.

  Reply
  1. moieliann Post author

   Hej Nanna!
   Når du har lavet dine 2 rynketråde, og hæfter dit skørt til overdelen skal du sy sammen lige på den anden side af rynketråde nr 2, sådan at begge rynketråde ligger i dit sømrum. ( Så begge rynketråde er skjult og ikke ses fra retten ) Er ked af jeg først har set dit spørgsmål nu, håber du forstår mit svar og når dit projekt i morgen. God sylyst.
   Hilsen Ann

   Reply
 2. Pingback: De små fif – bind en nem knude | Sy Med Glæde

 3. Pingback: DIY-Sådan laver du læg | Sy Med Glæde

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.