Kostumer til seje drenge!

Kostumer til seje drenge!

Julen er overstået, og nu kan gaverne vises frem. I år fik jeg opfyldt 2 seje drenges ønsker, de ville nemlig gerne have kostumer, og hvilken lille dreng vil ikke gerne være en superhelt 😊

Jeg er ommudid til de 2 drenge, og som forkortelse af det, bliver jeg kaldt Didde…. Det kræver nok en lille forklaring, da vi på dansk ikke har denne titel, men jeg er af færøsk afstamning og her er mormors søster ommudid. Altså min storesøster har en datter, der har to drenge ( Tvillinger ), og det er de to skønne drenge jeg er ommudid til. Vi er 3 søskende, så min anden storesøster er jo også ommudid, så for ikke at der skal være forvirring, når vi er samlet, så er jeg Didde og hun ommudid.

Kapperne er syet ud af en halv sol, som har fået en lille krave med velcro i halsen, så de er lette at tage af og på.
Batman har jeg dog syet på en lille boleo, sådan at når man breder armene ud, ser det ud som vinger, og forneden på kappen er der lavet små buer, så man får fornemmelsen af flagermus vinger.

KostumerKostumerKostumer

Efter at have givet disse i gave, er jeg blevet spurgt flere gange, hvordan man laver mærkerne, som jeg har sat på ryggen af kapperne, det er der blevet en DIY ud af, som du kan se lige her:

DIY-Applikationer

Nogen gange er det sjovt at lave kostumer, som ikke tager alverdens tid at lave, og alligevel er super fede når de er færdige, som de her kapper, andre gange er det sjovt at lægge en masse timer i et kostume, og gå helt vild op i de små finesser der kan være ved et kostume. Uanset hvad man vælger, så er det en stor tilfredsstillelse at give kostumet videre 🙂

Må erkende, at jeg da min datter var lille, har lagt rigtig mange timer i nogle af hendes fastelavns kostumer, fordi jeg har en stor kærlighed for kostumer i det hele taget og elsker processen i at skabe. En dag ved lejlighed, vil jeg finde de kostumer frem, der er syet gennem tiden til både hende og jeg, og lave en billedserie, som kunne være inspiration, til hvad man kan være til fastelavn eller andre kostumefester.

Tak fordi du læste med  🙂

Uden mad og drikke, duer helten ikke

Nyhedsbrev!

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Sy Med Glæde

Bare rolig, jeg spammer ikke din indbakke, og du kan til enhver tid framelde dig nyhedsbrevet

Vælg liste(r):

Hvad du kan forvente af bloggen

3 thoughts on “Kostumer til seje drenge!

 1. Helle Poulsen

  Hej
  Er det muligt at få mål til Batman/Superman kapperne? Samt et billede af kapperne forfra, så jeg kan se, hvordan den er lukket foran samt hvad det er du mener med, at Batman kappen er syet som en bolero foran?
  Det er første gang, jeg er på din side, så måske er det slet ikke noget, du deler.
  Mvh
  Helle

  Reply
  1. moieliann Post author

   Hej Helle! Jeg vil med glæde dele alt hvad jeg kan 😊 Jeg kan desværre ikke tage flere billeder, da kapperne er givet væk i gave for flere år siden, men jeg skal med glæde svare mere uddybende på dine spørgsmål senere i dag, skal lige have lidt mere tid til at svare dig ordentligt. Tak fordi du kiggede forbi min blog, håber du vil kigge forbi igen, for inspiration, for spørgsmål elller foreslog til hvad du kunne tænke dig kom på bloggen.
   Jeg vender tilbage senere i dag med mere svar til dig.
   De bedste hilsner Ann

   Reply
  2. moieliann Post author

   Hej Helle! Så fik jeg lidt mere tid til at svare dig 😊 Som sagt kan jeg ikke vise flere billeder, da kapperne er givet som gave. Det er lidt samme svar mht størrelsen, for da jeg lavede dem gik jeg ud fra den højde som drengene havde, og de havde ønsket sig at kapperne var så lange, at de nåede gulvet når de stod op, mht vidden, så lavede jeg en halv sol, der havde den længde, satte en krave på, som bliver lukket med velcro.
   Med hensyn til batmanskappen og det at jeg har lavet en boleo, så er det “bare” en bluse hvor jeg kun har brugt ærmer og ryg, samt en lille del af forstykket, sådan at kappen er blevet hæftet på ærmerne og ryggen, sådan at når man bevæger armene, så følger kappen med.
   Jeg kan ikke sætte billede ind i kommentar, men jeg vil med glæde prøve at lave en tegning til dig, og maile den til dig, sig til hvis du gerne vil have jeg gør det 😊
   Håber jeg fik svaret dig på det du gerne vil vide, eller lader du mig det bare vide, og så svarer jeg med glæde igen.
   Springer du ud i og lave en eller begge kapper, så ønsker jeg dig god sylyst, de er sjove at lave
   Kreativ hilsen
   Ann

   Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.